Chasing butterflies...
 a love storyDe werpkist staat klaar met een reuze puppyren eraan gebouwd, de warmtelamp en de trainingsmatjes liggen erlangs evenals de thermometer, ontsmettingsmiddel, schaartje, handschoenen, weegschaal, slijmzuigertje, handdoeken en nog heel wat meer benodigdheden om een bevalling voorspoedig te laten verlopen maar bovenal : bakken vol liefde ♥ ♥ ♥
Want jaaaaaaa : we zijn in blijde verwachting


De hoofdpersoon in dit verhaal is onze eigen Liljenthal’s Greyebony, aka “Abby”.

Ik wens haar heel graag nog even aan jullie voor te stellen :

 

Liljenthal's  Greyebony : van  crazy  cockerpup en  gekke  adolescent  groeide  jij  op  tot  een trouwe  bondgenoot, mijn  hartsvriendinnetje.

Vol  liefde  en  zorg  wijd  jij  jouw moederhart aan  jouw  pupjes  en  dat  doe  je  met zoveel overgave  dat  ik  jou  de  meest  fantastische hondenmama  aller  tijden  vind  ♥ ♥ ♥

Ik wens hierbij te benadrukken, lieve toekomstige cockerouders, dat het een voorrecht is om uit het derde en laatste nestje van onze Abby een kleintje in jullie hart en huis te mogen verwelkomen.
Ze is een cockerdame uit de duizend !!

Ik ben Noud en Rikie (kennel Liljenthal’s) nog steeds ontzettend dankbaar omdat zij in mij geloofden en één van hun cockerbaby’tjes aan mij toevertrouwden. Door de jaren heen hebben zij mij met veel raad en daad bijgestaan en het doorgeven van ervaring en informatie aan een volgende generatie fokkers is van onschatbare waarde. Om diezelfde reden gaat eveneens mijn dank uit naar het bestuur en de collega-fokkers en leden van de Belgian English Cocker Club. Een paniekmoment tijdens een bevalling, onwetendheid tijdens het showen, beginnersfoutjes bij het voeden van de pups en nog zoveel meer ……. telkens is er wel een luisterend oor, een steuntje in de rug, een gouden tip !!! Bedankt !!

Je tiens évidemment à remercier Jérôme Desmarchelier  (kennel du Bois d’Achellespour l’acceuil et la disponibilité qu’il m’a réservée à chacune de mes visites ainsi que les conseils qu’il m’a apportés.

Uit dit dankwoord, gericht aan Jérôme, zal de aandachtige bezoeker van mijn website misschien al begrepen hebben dat wij ons weer wendden tot deze kennel om een geschikte partner te vinden voor onze Abby.

De pups in het L-nest van Cayenne gaven blijk van een uitmuntende gezondheid, showkwaliteit en heerlijke karaktertjes en dus besliste ik om de papa van deze rakkers opnieuw in te zetten bij Abby :  Jayzander Blue Ensign aka “Curtis” zou  de papa van het L2-nestje worden.
Wens je wat meer informatie over deze prachtige reu : ga dan een kijkje nemen bij het L-nest.

Stamboom Curtis
Stamboom Abby
Gezondheid Curtis: HDA, FN-vrij, PRA homozygoot, Jaarlijkse ogentest is vrij van afwijking
Gezondheid Abby: HDA, FN-vrij, PRA homozygoot, Jaarlijkse ogentest is vrij van afwijking

Dit betekent dat de pups uit deze oudercombinatie 100 % vrij zullen zijn voor FN en PRA !

Als honden’vrouwtje’ kies je dus een mooie cockerjongen voor jouw mooie cockermeisje en dan denk je dat alles al in kannen en kruiken is. Maar deze liefdesaffaire zou enkel een kans op slagen hebben indien Abby deze sexy boy een kans zou willen geven …..

Dus ging het op 27 juli 2012 opnieuw richting Frankrijk.

De Engelse charmes van deze fransman of waren het eerder de Franse avances van deze Engelse landlord brachten Abby danig van haar stuk. Bij de eerste ontmoeting hield ze haar “amoureux” zo’n 20 minuten gevangen en bij de tweede date op 28 juli duurde de innige omhelzing wel 40 volle minuten.

Als het dan toch de laatste keer zou zijn, zou Abby er van genieten voor de rest van haar hondenleventje ;-)

En dat heeft ze met volle overgave gedaan !!

Op 29 augustus wisten we het via echografie voor 100 % zeker :

Eind september worden hier cockerkindjes geboren !!

Mijn lieve lieve Abby : ik sta aan jouw zij, en samen gaan we ook dit avontuur weer aan en we zullen het tot een goed eind brengen.

De laatste loodjes wegen zwaar... ik weet het wel ... maar je staat niet alleen